Com calcular la mida del forat inferior per tocar

Hi ha molts factors que afecten la vida de l'aixeta durant l'arrencada del fil, com ara el material de rosca, la velocitat de tall, la profunditat del fil, el fluid de tall, el recobriment de l'aixeta, etc. Tanmateix, un operador pot ignorar un dels factors més importants, que és la mida del forat inferior.

La influència de la mida del forat inferior sobre la vida de l'aixeta es reflecteix principalment en la força de tall. Aquest punt és ben entès, el forat inferior és gran (la premissa és assegurar la força de la rosca), la part de tall és menor, i es millorarà la força de tall, fricció i altres condicions que afecten la vida útil de l'aixeta. Encara que el canvi de 0,1 mm en el forat inferior és gairebé indetectable per a l'operador, l'efecte real existeix i finalment es reflecteix en la vida de l'aixeta.

Acaba d'agafar el tap d'extrusió M10 com a exemple per reflectir visualment la relació entre la mida del forat inferior i la força de tall.

Llavors, com calcular la mida de l'orifici d'aixeta? D'acord amb els diferents principis de seguiment, es pot dividir en les dues categories següents:

Clau de tall: la grandària de l'orifici de rosca inferior a l'aixeta es pot calcular de la manera següent: D = d1-P, on d1 és el diàmetre nominal del fil (gran diàmetre) i P és el to de fil. Prenent M10x1.5 com a exemple, la mida inferior del forat D = 10-1.5 = 8.5.

Aixetes extruyentes: les aixetes extrúpies són més exigents per al forat inferior. En termes generals, és molt difícil proporcionar un forat inferior molt adequat. Es requereix tall continu. No obstant això, la mida general del forat inferior es pot calcular mitjançant la següent fórmula: D = d1-0.49P. Encara tenint M10x1.5 com a exemple, la mida inferior del forat D = 10-0.49 * 1.5 = 9.27.

Per tant, per a l'operador, el forat inferior es pot calcular d'acord amb la fórmula anterior quan es toca la mida del forat inferior i, de fet, d'acord amb les condicions de prova, es pot tallar dins d'un determinat rang per obtenir el millor forat inferior. De fet, la mida recomanada de fons no serà igual per a diferents graus de subprocessos.