l'aplicació del fil inserir en automoció

L'aplicació deInsereix un filen el cilindre del motor i cilindre coberta: Quan el motor del cotxe va començar, el motor i la coberta pot semblar esclat, danys, combinat deformació superficial, aigua portuària corrosió i danys en fil forat i forat de Bugia. Per evitar la deformació cilindre causada per reparar cilindre després avorrit o canviant màniga de cilindre, per tant, és necessari reformar la part externa del motor i coberta abans de foradar i canviant màniga cilindre.

El cilindre del motor és part bàsica del motor i la coberta és una de les parts més importants del motor. El cilindre del motor i la coberta en la seva majoria estan fets de fosa gris o aliatge d'alumini, (com, Jetta, Santana amb motors estan fetes de ferro colat de gris, les portades ha d'aliatge d'alumini; i Fukang estan fetes d'aliatge d'alumini) L'estructura del cilindre i la coberta són compliicated, calor i pressió, així. Cada part del cilindre es gastarà a causa de la fricció i el cilindre també apareixerà deformació causada per estrès residual de fosa, que pot danyar la coordinació de totes les parts del motor. Cada part es pot arribar al cruixit causada per estrès tèrmic, així, tots aquests factors esmentats anteriorment pot afectar la capacitat i la durabilitat del motor.

Anem a ser fo clar què podem fer a aquests problemes:


  1. Durant Reacondicionament,roscatge Insereixes poden adoptar per a la reparació danyat fil que és causada per la mala instal·lació o supressió. Tanmateix, si el cruixit apareix al voltant del forat de fil o part de perns de fixació, és hora de canviar un cilindre nou o coberta.

  2. Si el fil del forat fil està danyada, ens solen analitzar-lo per inspecció visual o cargolar un cargol o Bugia. La condició de dany de Bugia fil a portada no pot superar una de les bobines i danys en altres parts fil del cilindre i coberta no pot excedir dos rotlles.

  3. Quan reparació danyat fil intern amb cargol inseriu, en primer lloc, cal ampliar el forat de fil amb trepant coincident, i tocant-lo amb aixeta coincident, a continuació, instal·lant les bobina en forat de fil, finalment, serà un forat estàndard fil per lligar orginal pern, que significa la mida serà tan mateix com l'anterior.

Finalment, hem reparat perfectament el fil del cilindre del motor i cobrir ambInsereix roscai el forat de fil després d'instal·lar un insert de fil de filferro és un fil estàndard les capacitats són superiors a la del fil intern intervinguts directament per una aixeta i alta precisió.