Les insercions de filferro s'utilitzen sovint per reparar les diapositives del cargol

Les insercions de filferro s'utilitzen sovint per reparar els portaobjectes del cargol, ja que molts cargols utilitzats en aliatges d'alumini o de magnesi-coure sovint presenten cargols per diversos motius. Aquesta situació és probable que generi parts mecàniques. No es pot utilitzar, i després afecta la producció.

Per reduir els problemes anteriors, hauríem de prestar més atenció als detalls quan instal·leu les fixacions de fils de filferro. , fem-ne un cop d'ull.

 

(1) Abans de la instal·lació, és necessari netejar repetidament els forats del cargol i els inserits de filferro per eliminar les impureses dels fils;

En instal·lar, utilitzeu eines especials d'instal·lació, no s'ha d'aplicar cap força axial per evitar el fenomen de "desordre";

(2) (3) Si el forat del cargol és un forat cec, s'ha de treure el mànec de muntatge trencat per evitar materials innecessaris;   

(4) Les insercions de filferro eliminades després de la instal·lació no es poden reutilitzar en cap cas; ;

(3) Després de treure els inserits de filferro, s'haurà de netejar el forat del cargol i el forat del cargol hauria de complir els requisits estàndard abans que es puguin reinstal·lar els inserits de filferro.

(4) Per a la instal·lació de les mordasses de filferro, aquí teniu la introducció de les avantatges rellevants de les mordasses de filferro, per comprendre'ls.

Les insercions de filferro es cargolen sobre la corredissa, que forma el fil interior de l'acer inoxidable i actua com una sivella antilliscant. Alguns fabricants voldran corregir aquest error perquè el forat és massa gran. En aquest cas, també és possible utilitzar un amortidor amb rosca d'acer. Això també ajuda a proporcionar fils interns d'acer inoxidable professionals.

Algunes parts de la màquina generen grans vibracions durant el procés de treball, que tenen un gran impacte en els fils de connexió i la possibilitat d'afluixar els cargols. L'ús d'una funda roscada pot millorar l'impacte i la resistència a la vibració del cargol i facilitar el desbloqueig del cargol. I la jaqueta roscada té una bona resistència a la corrosió i es pot utilitzar per a una àmplia gamma de materials i entorns per garantir la seva idoneïtat i rendiment.   

Quines són les característiques del fil de cable que s'insereix que no sabem? Tot i que hi ha molts tipus d'inserits de fils de fil, tots tenen les següents característiques principals:

(1) En general, està fabricat en acer carburat (99% del producte total). També es poden fer inserits roscats o metalls no fèrrics.

(2) El producte s'ha de tractar amb calor. Els cargols autoportants d'acer al carboni s'han de carburar, i les insercions roscades d'acer han de ser fortes amb solució sòlida. Per aconseguir les propietats mecàniques i el rendiment dels cargols autoportants per complir els requisits estàndard.

(3) Producció per procés de fred. Es recomana utilitzar màquines d'encreuament de fred d'alta velocitat i màquines rodantes d'alta velocitat o màquines de laminatge planetàries d'alta velocitat per assegurar la qualitat del producte. Es forma el capçal del cargol autoportant així produït i la qualitat del fil és alta.

(1) La superfície del producte necessita un tractament de protecció superficial, generalment tractament d'electrodeposició. Alguns productes requereixen tractament fosfat (fosfat) a la superfície. Com ara: els cargols autoportants del tauler de paret són principalment fosfatats.

(5) El producte té una duresa superficial elevada i una bona resistència a la base. És a dir, "exteriorment suau interior just". Aquesta és una característica important dels requisits de rendiment de les insercions roscades d'acer. Si la duresa superficial és baixa, no es cargolarà a la base; si el nucli té una duresa pobra, no es pot utilitzar una vegada que estigui trencat. Per tant, "externa suau interior" és el requisit que els cargols autoportants compleixin els requisits de rendiment.

L'àmbit d'aplicació de les insercions de fils de filferro:

1. Les propietats mecàniques, especialment els requisits de resistència del material d'inserció roscada d'acer;

2, els requisits de les condicions de treball sobre la resistència a la corrosió del material;

3. Els requisits de la temperatura de treball sobre la resistència a la calor (resistència a l'alta temperatura i resistència a l'oxidació) del material;

4. Requisits per al rendiment del processament de materials en termes de procés de producció.

Després d'entendre les característiques i el rang d'aplicació dels inserts roscats, trobem que realment hi ha moltes funcions o aplicacions que no coneixem.