Aplicació de filferro fil Insereix en alumini de locomotora elèctrica

(1) instal·la el fil de filferro s'insereixen directament en laBase d'aliatge d'alumini

Aquest tipus d'estructura és apta per al casqueel gruix o espessor de paret (colada) de la base de metall és relativament gruixut. En general, després de formar els forats del cargolquepot garantir com a mínim 6-8 sivelles de fil (el fil L no és superior a M12) quan el cargol està connectat. Aquest tipus d'estructura requereix que els cargols de connexió no pot suportar grans càrregues d'evitar danys als forats Tapping o el metall base.

 (2)La base de metall està reforçat parcialment i llavors el cableInsereix un fils'instal·la. El mètode de reforç local del metall base pot enfortir el bloc de reforç soldada a la part necessària pel material de la fulla, i que pot ser enfortida localment a la part necessària per a la fosa. Els suports a la coberta superior de aliatge d'alumini són normalment parcialment reforçat, com ara porcellana munta, munta pantògrafs. Per exemple, el Puig de pantògrafs sobre la coberta superior aliatge d'alumini d'automòbils tipus poder DJJ2 soldadures en primer lloc una placa de reforç sota el quadre de seient de muntatge i llavors aprofundeix, aixetes i llavors instal·la el cableinsetrt de fil, per tal que el format fil pot suportar fort càrrega.

(3) instal·lar la màniga de rosca de filferro amb el seient de rosca. Per a algunes peces llargues o complexes, pot soldar o bons el seient de rosca a la part requerida i llavors instal·la el cargol del filferro al seient de rosca.

 L'alta resistència de filInsereix un filmillora la resistència al desgast del fil intern; a més, la connexió elàstica format entre la màniga de cargol de filferro i el cargol de fixació pot eliminar el to i dent error forma entre els fils interiors i exteriors, per tal que cada fil està involucrat en la força, evitant la concentració de l'arrel fil (la principal causa del trencament de cargol). Efectivament pot millorar les condicions de connexió de cargol.