Aplicació de la inserció de fil a la indústria de l'automòbil

L'aplicació de la inserció de rosca en el cilindre del motor i en la coberta del cilindre: quan el motor de l'automòbil ha començat, el motor i la coberta poden presentar explosió, dany, deformació superficial combinada, corrosió del port d'aigua i dany en el forat del fil i el forat del buit. Per evitar la deformació del cilindre causada per la reparació del cilindre després d'avorrir o canviar el mànec del cilindre, és necessari revisar la part externa del motor i la coberta abans d'avorrir i canviar el mànec del cilindre.

El cilindre del motor és part bàsica del motor, i la tapa és una de les parts més importants del motor. El cilindre i la tapa del motor estan formats principalment per ferro colat gris o aliatge d'alumini (com Jetta, Santana, els motors estan formats per les fundes estan fetes d'aliatge d'alumini, i les de Fukang estan fetes d'aliatge d'alumini.) L'estructura del cilindre i la tapa també es compliquen, tant la calor com la pressió. Cada part del cilindre es posarà per fricció i el cilindre També apareixerà la deformació provocada per l'estrès residual, que pot danyar la coordinació de cada part del motor. Cada part pot provocar una crisi causada per l'estrès tèrmic, de manera que tots aquests factors esmentats anteriorment poden afectar la capacitat i durabilitat del motor.

Anem a tenir en compte el que podem fer amb aquests problemes:


  1. Durant la revisió, es pot adoptar una inserció de fils per reparar el fil danyat que es causa per una instal·lació o eliminació incorrecta. No obstant això, si apareix el crack al voltant de l'orifici de la rosca o la part de fixació del cargol, és hora de canviar un nou cilindre o coberta.

  2. Si el fil d'orifici del fil està malmès, normalment ho fem per inspecció visual o per cargolar un cargol o bufeta. La condició de dany de la rosca de l'espurna a la coberta no pot superar una bobina, i el dany en altres parts del cilindre i la tapa del fil no pot excedir dos bobines.

  3. Al reparar la rosca interna danyada amb la inserció del cargol, primer heu d'estendre el forat de la rosca amb un trepant combinat i tocar-lo amb una aixeta coincident, després, instal·lant la bobina en el forat del fil, finalment, serà un forat de rosca estàndard que coincideixi amb l'original perns, el que significa que la mida serà igual que l'anterior.

Finalment, hem reparat perfectament el fil del cilindre del motor i la tapa amb inserció roscada , i l'orifici de la rosca després d'instal·lar una inserció de filferro és d'alta precisió i un fil estàndard, les capacitats són superiors a les del fil intern realitzades mitjançant un toc directament.

11.jpg

free-running-23.jpg