Festival de mitja tardor

Els xinesos hem celebrat ahir el Festival de mitja tardor. El Festival de la Mitja Tardor, també conegut com la Nit de la Lluna, el Festival de Tardor, el Festival de Midautumn, el Dia de la Tardor, l'Assemblea d'Agost, el Dia de Chasing Moon, el Dia de la Llum Admirant, el Festival de Culte, el Dia de les Nenes o el Festival de la Reunió, és un dels festivals tradicionals xinesos, que se celebra el poble xinès el dia quinzè del vuitè mes lunar. Perquè apareix a la meitat de la tardor, d'aquí el nom. Algunes regions tenen en compte el dia 16 del vuitè mes lunar com a Festival de Mitja Auitumn.

El Festival de la Mitja Tardor es remunta a la dinastia Tang i es va imposar a la dinastia Song.Till Ming i la dinastia Qing, aquest festival ha estat tan important com el Festival de Primavera. Amb la influència de la cultura xinesa, el Festival de Mitja Tardor s'ha convertit un festival tradicional en alguns països d'Àsia oriental i sud-est d'Àsia, especialment per als xinesos d'aquestes regions. Des del 2008, el Festival de Mitja Tardor ha estat classificat oficialment com a festes estatals nacionals. El 20 de maig del 2006, el Consell d'Estat el va incloure en el primer grup de la llista nacional del patrimoni cultural immaterial.

Hi ha hagut molts costums en aquest dia des de l'antiguitat fins ara, com ara: sacrificar la lluna, gaudir de la lluna, adorar la lluna, menjar llatí, gaudir d'osmanthus, beure vi d'osmanthus, etc., que circulen fins avui i continuen generació per generació. En el Festival de Mitja Tardor, la lluna plena simbolitza la reunió de persones, transmet l'anhel de la seva família i dels seus familiars, que mostra els desitjos de la collita i la felicitat i es converteix en un patrimoni cultural colorit i preciós. El Festival de Mid-Autumn, el Festival Dragon Boat, el Festival de Primavera i el Dia de Ressaca de la Tomba són els quatre festivals més importants de la Xina.

Changling Metal us desitja un feliç Festa de mitja tardor.

蓝光.jpg

秋夕.jpg